Uwielbiam połączenie sera feta z kiszoną cytryną,
postanowiłam więc dodać do tego quinoę i tak powstało to pyszne, gorące i
aromatyczne danie :)
Składniki:
4 papryki
pół szklanki ugotowanej białej quinoy
pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy
pół kostki sera feta
10 zielonych oliwek
kawałek kiszonej cytryny (około 3x3 cm)
natka pietruszki
pieprz
sól
pomidorki koktajlowe do dekoracji
Wykonanie:
Papryki przygotowujemy do faszerowania, czyli odcinamy górę
i usuwamy nasiona. Farsz robimy mieszając quinoę z posiekaną natką
pietruszki, pokrojonymi oliwkami, i kosteczkami sera feta. Doprawiamy solą
pieprzem i pokrojoną na drobniutkie kawałeczki kiszoną cytryną. Nadziewamy tym
wszystkim papryki, wierzch dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i wkładamy do
piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 - 35 minut, chociaż tak
naprawdę czas pieczenia zależy od naszych upodobań ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz