Kolejna propozycja śniadaniowo -
przekąskowa. Polecam na dobry początek ponurego zimowego dnia, albo na
podwieczorek w towarzystwie kapci i dobrej książki.
Składniki:
5 łyżek ugotowanej białej quinoy
5 łyżek płatków owsianych
bezglutenowych
1 łyżka mielonego lnu
pół dojrzałej gruszki
garść suszonych owoców białej
morwy
łyżka pestek dyni
Wykonanie:
Owoce morwy zalewamy wrzątkiem i
moczymy pod przykryciem 5 minut. Quinoę, płatki i len, zalewamy w osobnej
miseczce niewielką ilością wrzątku, mieszamy i odstawiamy na parę minut. W tym
czasie kroimy gruszkę, dodajemy ją do owsianki. Morwę odcedzamy i mieszamy z
pozostałymi składnikami, wszystko posypujemy pestkami dyni. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz