Taki trochę jeszcze letni, a trochę jesienny koktajl dziś zrobiłam. W każdym razie uważam, że jest słoneczny i sprawdzi się zarówno w deszczowe dni, jak i w taki upał jak dziś, wystarczy go dobrze schłodzić :)
Składniki:
5 łyżek ugotowanej białej quinoy
1 duża gruszka
100 gram obranej dyni piżmowej
4 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka mielonego kardamonu
250 ml wody
Wykonanie:
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości na parze, lub w małej ilości wody. Gdy przestygnie wrzucamy ją z pozostałymi składnikami do blendera i dokładnie blendujemy. Smacznego :)
Dynia i gruszka smakują wspaniale w takim koktajlu. Nie tak dawno sprawdziłyśmy to na własnej skórze ale quinoy jeszcze nie dodawałyśmy :)
OdpowiedzUsuń