Ostatnio spotkało mnie wielkie szczęście :) udało mi się kupić mus z quajawy bez cukru i innych zbędnych składników, a ponieważ jestem ogromną fanką tych owoców, zrobiłam sobie mały zapas. Prosty przepis na smootihie z guajawy, czarnej porzeczki (doskonałe połączenie) i quinoy.
Składniki:
4 łyżki ugotowanej białej quinoy
300 ml musu z quajawy
garść czarnej porzeczki
100 ml wody
Wykonanie:
Porzeczki obieramy z ogonków i miksujemy z pozostałymi składnikami. No i już ;)
Nigdy nie jadłam guajawy :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy musu z quajawy więc bardzo nas zaciekawiłaś :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko co z czarną porzeczką :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda i do tego ten cudowny kolor :)
OdpowiedzUsuńChyba nigdy nie próbowałam gujawy, ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńJadłam gujawę i mi nie posmakowała. Porzeczek mam zaś od groma i każdy przepis z ich wykorzystaniem może być dla mnie przydatny. Chyba zrobię drugie podejście do gujawy i tym razem spróbuję ją w postaci musu ;)
OdpowiedzUsuńale pyszności!!!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, ciekawa konsystencja wyszła 🍨🍦🍧
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie ;)
OdpowiedzUsuńNie mam pojęcia, jak smakuje gujawa, ale wygląda pięknie :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :D Idealny na orzeźwienie w upalne dni :)
OdpowiedzUsuń