niedziela, 15 lipca 2018

Koktajl guajawa + czarna porzeczka + quinoa

Ostatnio spotkało mnie wielkie szczęście :) udało mi się kupić mus z quajawy bez cukru i innych zbędnych składników, a ponieważ jestem ogromną fanką tych owoców, zrobiłam sobie mały zapas. Prosty przepis na smootihie z guajawy, czarnej porzeczki (doskonałe połączenie) i quinoy.

Składniki:

4 łyżki ugotowanej białej quinoy
300 ml musu z quajawy
garść czarnej porzeczki
100 ml wody

Wykonanie:

Porzeczki obieramy z ogonków i miksujemy z pozostałymi składnikami. No i już ;)

11 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam guajawy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłyśmy musu z quajawy więc bardzo nas zaciekawiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszystko co z czarną porzeczką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wygląda i do tego ten cudowny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba nigdy nie próbowałam gujawy, ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jadłam gujawę i mi nie posmakowała. Porzeczek mam zaś od groma i każdy przepis z ich wykorzystaniem może być dla mnie przydatny. Chyba zrobię drugie podejście do gujawy i tym razem spróbuję ją w postaci musu ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie wygląda, ciekawa konsystencja wyszła 🍨🍦🍧

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie mam pojęcia, jak smakuje gujawa, ale wygląda pięknie :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda bardzo smakowicie :D Idealny na orzeźwienie w upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń