środa, 23 września 2015

Bezglutenowa owsianka z quinoą i truskawkami.


śniadanie bez glutenu bez laktozy wegańskie quinoa truskawki



Na dobry początek przepis, który jest też świetny na dobry początek dnia ;)

Składniki:

2 łyżki płatków owsianych BG
2 łyżki płatków jaglanych BG
pół szklanki ugotowanej quinoy
kilka truskawek
domowy dżem truskawkowy z rabarbarem i miętą (lub inny truskawkowy)
łyżka mieszanki orzechów
łyżeczka sproszkowanego siemienia lnianego
pół łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Płatki owsiane i jaglane, mieszamy ze sproszkowanym lnem i cynamonem, zalewamy odrobiną wody i mieszamy, powinniśmy uzyskać konsystencję niezbyt gęstej papki. Mieszamy z ugotowaną, jeszcze ciepłą quinoą, dosładzamy dżemem, dodajemy truskawki. całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni orzechami. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz