A taki tam wiosenny zawijaniec ;) Szybki, łatwy, bardzo smaczny, genialna przekąska. Co tu dużo chwalić? Trzeba zrobić i zjeść ;)
Składniki:
1 szklanka ugotowanej białej quinoy
1 puszka anchois
10 dużych liści czosnku niedźwiedziego
garść czarnych oliwek
pół kiszonej cytryny
różowy pieprz
nierozwinięte kwiaty czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie)
2 łyżki oleju lnianego
Wykonanie:
Na liść czosnku niedźwiedziego nakładamy quinoę, na nią po kilka paseczków kiszonej cytryny i oliwek, po dwa fileciki anchois i jeden pączek kwiatu czosnku niedźwiedziego. Wszystko skrapiamy olejem lnianym, posypujemy różowym pieprzem, zawijamy i zjadamy ;) I od nowa...
Kupiłam sadzonkę czosnku niedźwiedziego, ale coś dziwnego się z nim stało i chyba nie przetrwa, a ten przepis bardzo fajny...
OdpowiedzUsuńa dziękuję :)
Usuń