Tata przywiózł mi ostatnio pyszne winogrona z własnego ogródka, a ponieważ
jest też sezon na świeże figi, uznałam, że jedne i drugie będą
świetnym dodatkiem do mojej śniadaniowej komosanki. Posypałam jeszcze
wszystko nasionami konopi i gotowe do zjedzenia :)
Składniki:
5 łyżek ugotowanej białej quinoy
2 łyżki płatków quinoa
2 łyżki płatków gryczanych
2 łyżki płatków owsianych BG
garść zielonych winogron
garść fioletowych winogron
1 świeża figa
1 łyżka łuskanych nasion konopii
1 łyżka miodu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Płatki
i quinoę zalewamy niewielką ilością wrzątku i odstawiamy na kilka
minut, żeby napęczniały. Jeśli mamy taką potrzebę dosładzamy miodem,
następnie dodajemy owoce i wszystko posypujemy nasionami konopi. Smacznego i miłego dnia :)
Mmm.. w Twoim daniu czuć jeszcze lato! Bardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńU mnie winogrona jeszcze zielone, ale już nie mogę doczekać sie ich smaku :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmmmmm ! pyszności !
OdpowiedzUsuńTakie śniadania lubimy najbardziej, sycąco, zdrowo i do tego słodko ale dzięki pysznym owockom :)
OdpowiedzUsuńśniadanie jakie uwielbiam! :) Jem już od kilku paru ładnych lat a'la owsianki na śniadania i jeszcze mi się nie znudziło. Każdy mnie pyta, jak Ty możesz jeść co dziennie to samo? A ja odpowiadam, że to, iż jadam owsianki co dziennie to nie znaczy, że są one takie same! Większości osób owsianka kojarzy się wyłącznie z płatkami owsianymi. Zapominają o tych składnikach które wymieniasz: komosa ryżowa, płatki z komosy itp. Poza tym co dziennie inny zestaw owoców i orzechów,jako dodatki :)
OdpowiedzUsuńPo takim śniadaniu, aż chce się żyć ;)
OdpowiedzUsuń