poniedziałek, 31 października 2016

Czerwona gruszka z czarną quinoą i granatem

Dziś proponuję prostą smaczną owocową przekąskę w sam raz na drugie śniadanie, lub podwieczorek :) Kolor tej gruszki tak mnie zachwycił, że postanowiłam ją potraktować trochę inaczej, niż tylko schować w kieszeń, a później w razie głodu pochłonąć w pośpiechu między zajęciami, albo na zakupach ;) Tak właśnie powstało to danie.

Składniki:

3 łyżki ugotowanej czarnej quinoy
1 czerwona gruszka
garść owoców granatu
1 łyżeczka dżemu malinowego
1 łyżka soku z limonki
łyżeczka miodu
świeży tymianek

Wykonanie:

Gruszkę nacinamy tak, aby wyciąć 1/3 owocu, pozostała cześć utworzy "łódeczkę" w którą możemy nałożyć quinoę wymieszaną wcześniej z sokiem z limonki i miodem. Dodajemy łyżeczkę dżemu z malin, owoce granatu i posypujemy wszystko świeżym tymiankiem. I już! Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Kolor ma naprawdę fenomenalny :) To chyba najpiękniejsza gruszka, jaką widziałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niesamowite danie! Jesteś bardzo twórcza! Muszę koniecznie spróbować takiego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności! Chcę jutro takie śniadanie :) <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nigdy nie jadłyśmy czerwonej gruszki :D Super danie/deser :D

    OdpowiedzUsuń