niedziela, 14 lutego 2016

Sałatka z czerwonej quinoy z serkami baby bell



Serki baby zawsze mnie rozczulają, w markecie nie potrafię przejść obok nich obojętnie ;) Dzisiaj jedna z głównych ról przypadła właśnie im, wystąpią w sałatce z czerwonej quinoy w towarzystwie „słoikowych” dodatków i genialnego oleju z pestek dyni – mojego najnowszego odkrycia.

Składniki:

2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy
4 serki baby bell
6-8 dużych kaparów
5 kawałków marynowanej papryki
łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie
sok z 1 cytryny
3-4 łyżki oleju z pestek dyni

Wykonanie:

Ugotowaną w osolonej wodzi quinoę odcedzamy na gęstym sitku i przesypujemy do miski. Serki baby bell wyjmujemy z ich woskowych skafanderków, kroimy w ósemki i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone kapary, paprykę i zielony pieprz. Olej z pestek dyni mieszamy z sokiem z cytryny i polewamy nim sałatkę. Wszystko razem mieszamy i można podawać ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz