czwartek, 15 października 2015

Papryki faszerowane quinoą i serem feta



Uwielbiam połączenie sera feta z kiszoną cytryną, postanowiłam więc dodać do tego quinoę i tak powstało to pyszne, gorące i aromatyczne danie :)

Składniki:

4 papryki
pół szklanki ugotowanej białej quinoy
pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy
pół kostki sera feta
10 zielonych oliwek
kawałek kiszonej cytryny (około 3x3 cm)
natka pietruszki
pieprz
sól
pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

Papryki przygotowujemy do faszerowania, czyli odcinamy górę i usuwamy nasiona. Farsz robimy mieszając quinoę z posiekaną natką pietruszki, pokrojonymi oliwkami, i kosteczkami sera feta. Doprawiamy solą pieprzem i pokrojoną na drobniutkie kawałeczki kiszoną cytryną. Nadziewamy tym wszystkim papryki, wierzch dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 - 35 minut, chociaż tak naprawdę czas pieczenia zależy od naszych upodobań ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz