Nie ma to, jak pożywna sałatka na kolację po powrocie z pracy. Takie zestawy lubię najbardziej, smacznie, lekko, szybko. Kilka smacznych składników i sałatka (bez glutenu, bez laktozy i dodatku wegańska) gotowa :)
Składniki:
1/2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy
pół główki niedużej czerwonej sałaty
4 pomidory gałązkowe
4 kiszone rzodkiewki
pół puszki fasoli pinto
1 łyżka musztardy francuskiej
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka wody
pieprz
sól
Wykonanie:
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki, układamy na talerzach, lub wrzucamy do miski. Dodajemy czerwoną quinoę, ćwiartki pomidorków, plasterki kiszonych rzodkiewek i fasolę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny, wodę, szczyptę soli i pieprzu mieszamy dokładnie razem i powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego!
OOooo mmmmmmm cóż za pyszności :D
OdpowiedzUsuńwygląda cudpwnie i pewnie jeszcze lepiej smakuje :D
koniecznie muszę wypróbować tego przepisu :D
Wygląda mega pysznie i kolorowo, a własnie kolorów jesienią bardzo nam brakuje :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam kiszonych rzodkiewek. Będę musiała zapakować je do słoików w przyszłym roku. Sałatka wygląda bardzo smakowicie. Chętnie zjadłabym sporą porcję :)
OdpowiedzUsuńAlez to pięknie wygląda:) Taką sałatką nie pogardziła bym na śniadanko
OdpowiedzUsuńaka piękna, kolorowa sałątka:)))
OdpowiedzUsuńmmm!! Jaka pyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńTalerz rozmaitości, a w dodatku samych pyszności :D
OdpowiedzUsuńMniam, kolorowo, apetycznie i na pewno smacznie :)
OdpowiedzUsuńPyszna i pożywna sałatka. Kiszoną rzodkiewki mam swoją, więc zabieram się za zrobienie 😊
OdpowiedzUsuńIle kolorów! A wiadomo, im więcej kolorów, tym więcej witamin :)
OdpowiedzUsuńJak zwykle piękna ta sałateczka :)
OdpowiedzUsuń