wtorek, 3 lipca 2018

Letnia sałatka z kwiatami, owocami, ziołami i quinoą

Skarby z ogrodu rodziców w jednej pysznej sałatce z dodatkiem quinoy. Zawsze gdy wpadam do mamy i taty a działkę, zabieram, różne ekologiczne skarby, porzeczki, poziomki, płatki kwiatów i zioła, a później robię z nich jakiś mix. 

Składniki:

4 łyżki ugotowanej białej quinoy
kilka liści sałaty rzymskiej
garść czarnej porzeczki, 
garść czerwonego agrestu
garść poziomek
jadalne kwiaty (płatki róż, fiołki rogate, lawenda, ogórecznik itp.)
zioła (bazylia, mięta, melisa, tymianek itp.)
woda różana

Wykonanie:

Sałatę posypujemy ziołami, kwiatami, owocami i quinoą, wszystko skrapiamy wodą różaną i gotowe. Prawda, że proste i pyszne?

9 komentarzy:

  1. Przepiękna sałatka, nigdy nie dodawałam kwiatów, a teraz widzę, jak one się fantastycznie prezentują na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ileż kolorów! Za piękna by jeść :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Niebanalne połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak zwykle pysznie i kolorowo, a do tego smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ta sałatka wygląda jak najpiękiniejszy obraz! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaka piękna sałatka! Aż szkoda ją jeść :D

    OdpowiedzUsuń