wtorek, 29 września 2015

Quinoa z pieczoną dynią i pietruszką

quinoa gluten free z dynią


Banalnie prosty przepis z podstawowych składników na jesienne danie w sezonie dyniowym :)

Składniki:

1,5 szklanki ugotowanej quinoy
100 gram miąższu dyni
pęczek natki pietruszki
garść pestek dyni
sól
pieprz kolorowy
łyżka oleju rzepakowego

Wykonanie:

Dynię kroimy w niewielką kostkę, mieszamy z olejem i solimy, wykładamy na naczynie żaroodporne i wkładamy do piekarnika na 250 stopni  z włączonym opiekaczem, pieczemy około 15 minut w międzyczasie trzeba przemieszać. Kiedy dynia jest już gotowa mieszamy ją z quinoą (powinna być ciepła) i pietruszką doprawiamy utartym pieprzem i posypujemy uprażonymi na patelni pestkami dyni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz