niedziela, 10 stycznia 2016

Śniadaniowa quinoa z persymoną, suszoną papają i migdałami


Dziś kolejna wersja pysznego śniadania z quinoą na ciepło, która w dodatku przywróci do życia wasze jelita.

Składniki:

6 łyżek ugotowanej quinoy
4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych
2 łyżeczki nasion chia
1 łyżeczka mielonego lnu
1 owoc persymony (inne nazwy to kaki, hurma, sharon)
kilka kawałków suszonej papai
8-10 migdałów
łyżka miodu

Wykonanie:

Persymonę obieramy i kroimy w kostkę, lub wykrawamy z niej kulki. Quinoę, płatki, chia i len wrzucamy do rondelka, zalewamy niewielką ilością wrzątku i podgrzewamy chwilę. Mieszamy z miodem, przekładamy do miseczki dodajemy owoce i migdały i gotowe.

2 komentarze:

  1. Wygląda genialnie, jeszcze nie próbowałam persymony :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie :)
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!

    OdpowiedzUsuń