sobota, 2 lipca 2016

Koktajl quinoa + jagody + mleko kokosowe

Zdrowe smoothie, którym można się najeść, szczególnie w środku lata ;) w sam raz na drugie śniadanie, albo podwieczorek. Kolor cudny :) Dzięki jagodom. Dedykuję to cudo mojej siostrze ;) 

Składniki:

5 łyżek ugotowanej białej quinoy
120  ml mleka kokosowego
50 ml wody
garść jagód
2 łyżeczki brązowego cukru

Wykonanie:

Składniki polecam schłodzić. Wszystko wrzucamy do blendera, włączamy, po chwili wyłączamy i gotowe ;) 

2 komentarze:

  1. Kolor powala na kolana. Uwielbiamy go i zawsze sprawia, że deser czy koktajl jeszcze bardziej zyskuje na apetyczności :) Właśnie wczoraj zorientowałyśmy się, że już są jagody dostępne i koniecznie musimy na nie zapolować :D

    OdpowiedzUsuń