wtorek, 25 kwietnia 2017

Śniadaniowa quinoa z gruszką, wiśniami i orzechami włoskimi

Dawno nie było żadnej prostej śniadaniowej propozycji, więc zrobiłam taką właśnie komosankę z tym co miałam pod ręką - dojrzałą gruszką, wiśniami w dwóch postaciach (suszonymi i liofilizowanymi) i orzechami włoskimi. Bardzo fajne śniadanko ;) Polecam!

Składniki:

4 łyżki płatków quinoa
2 łyżki płatków jaglanych
2 łyżki płatków gryczanych
pół gruszki
kilka suszonych wiśni 
kilka liofilizowanych wiśni
4 orzech włoskie

Wykonanie:

Płatki zalewamy niewielką ilością wrzątku i odstawiamy na 5 minut (łasuchy mogą dosłodzić miodem, lub innym słodzidłem), następnie mieszamy je z wiśniami, dodajemy gruszkę pokrojoną według uznania i posypujemy orzechami. Śniadanie gotowe!

12 komentarzy:

  1. Bardzo apetyczne i szybkie śniadanko :) Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj zjadłabym - cierpka wiśnia, słodka gruszka i aromatyczne orzechy włoskie :) Mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że takie połączenie smaków Ci się podoba :)

      Usuń
  3. Pyszne śniadanko, w sam raz na jeszcze chłodne poranki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oby te poranki się szybko ociepliły bo mam ochotę na sałatki ;)

      Usuń
  4. Jak to cudownie wyglada... Prawdziwa bajka ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Miseczka rozkoszy, bez dwóch zdań ;)

    OdpowiedzUsuń