W sam raz na śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a nie chce się Wam siedzieć długo w kuchni ;)
Składniki:
1 szklanka ugotowanej białej quinoy
3-4 łyżki pasty tahini
pół łyżki płynnego miodu
2 gaście jeżyn
1 garść liofilizowanego ananasa
świeża mięta i jadalne kwiaty do ozdoby
Wykonanie:
Ugotowaną quinoę mieszamy z miodem i tahini, wykładamy ją na małe miseczki, dodajemy jeżyny i kawałki liofilizowanego ananasa. Na koniec ozdabiamy świeżą miętą i kwiatami. Teraz wystarczy zjeść równie szybko, jak zrobiono ;)
Bardzo apetycznie wygląda i chętnie bym się wprosiła na taką pychotkę :)
OdpowiedzUsuńDzięki, ale widziałam, że u Ciebie jeszcze pyszniej :)
UsuńWieki już nie jadłam komosy :) Oj zjadłabym!
OdpowiedzUsuńZawsze można nadrobić :)
UsuńŚwietnie się to wszystko razem prezentuje :) Taka miseczka z samego rana i dzień od razu przyjemniejszy :D
OdpowiedzUsuńWarto sobie umilać życie :)
UsuńTakie śniadanko to ja bym chętnie zjadła :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podoba :)
UsuńU mnie jeszcze tydzień a jeżyny będą gotowe do spożycia. teraz tylko trzeba wymyślić co z nimi zrobić. A Twój pomysł jest trafiony w 10.
OdpowiedzUsuńU mnie wszystko trochę wcześniej, uroki mieszkania na Dolny Śląsku :)
UsuńJakże to wszystko ładnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPięknie wygląda, mam słabość do jeżyn, szkoda tylko, że takie drogie :)
OdpowiedzUsuńNo fakt mogłyby być trochę tańsze, ale i tak są warte swojej ceny.
UsuńLubimy takie szybkie słodkie przekąski i do tego zdrowe :) Jeżyn mamy tyyyyle od babci, że musimy je mrozić :D
OdpowiedzUsuńZazdroszczę, może jakiś soczek zróbcie na zimę. Moja mama robiła w zeszłym roku z ciemnych winogron, był wspaniały.
UsuńWczoraj pierwszy raz od kilku lat kupiłam jeżyny i po ich spróbowaniu niemiło się zaskoczyłam. Były kwaśne jak cytryna. Nie wiem czy kupiłam niedojrzałe, czy taki po prostu mają smak. Ale w połączeniu z miodem i tahini na pewno smakowałyby mi o wiele bardziej :)
OdpowiedzUsuńKochana, trafiłaś po prostu na niedojrzałe. Jeżyny muszą być bardzo ciemne, a kuleczki na nich dość duże i miękkie, wtedy są słodziutkie. Ja trafiłam na pyszne, ale na całe opakowanie też były ze trzy kwaśne.
UsuńTak tak, już potwierdzam :) Jeszcze w tym samym dniu kupiłam drugie pudełeczko, przetrzymałam je dodatkowo dzień na słońcu i dziś były słodziutkie, pyszne ;)
UsuńTak letnio i smacznie :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń