Na rosole, który został z niedzielnego obiadu, można ugotować nie tylko pomidorówkę ;) Jesienią polecam Wam krem z selera i ziemniaków, podany z quinoą i rydzami smażonymi na maśle :)
Składniki:
1 szklanka ugotowanej quinoy w trzech kolorach
1 średni seler
2 ziemniaki
500 ml rosołu
białe warzywa z rosołu (pietruszka, cebula, seler)
mięso z kurczaka z rosołu (około 150 gram)
3-4 rydze
1 łyżka klarowanego masła
świeże oregano
pieprz
sól
Wykonanie:
Rydze oczyszczamy, kroimy w plastry i smażymy na klarowanym maśle, lekko solimy.
Seler i ziemniaki obieramy i gotujemy na parze, lub w osolonej wodzie. Następnie studzimy i blendujemy z rosołem, warzywami z rosołu i kurczakiem. Całość podgrzewamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z rydzami, quinoą i świeżym oregano. Prosto i szybko :)
Musiała smakować wyśmienicie!!!
OdpowiedzUsuńGrzybki musiały dodać aromatu i smaku - zupa tylko zyskała ;)
OdpowiedzUsuńMmm... musi być pyszny! i jakie apetyczne zdjęcia :))
OdpowiedzUsuńNa pewno smakował rewelacyjnie i bardzo aromatycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna zupa, a rydze oprócz smaku, dodają też elegancji :)
OdpowiedzUsuńU Ciebie jak zwykle, pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńPyszna zupka w bardzo oryginalnych smakach :)
OdpowiedzUsuńNawet "zwykłą" zupę potrafisz podać tak, że szczęka opada :D
OdpowiedzUsuńHello, very good.!!!!!!
OdpowiedzUsuń