Składniki:
1 szklanka nasion kolorowej quinoy
10-12 rydzów
1 cebula
1/2 litra bulionu wołowego
5 łyżek masła klarowanego
kilka kwiatów nasturcji
kilka listków rukoli
kolorowy pieprz ziarnisty
różowa sól himalajska
Wykonanie:
Nasiona quinoy moczymy przynajmniej 2 godziny, a następnie kilka razy
dokładnie płuczemy. Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na maśle, gdy się
zeszkli dodajemy dwa rydze pokrojone w kostkę i nasiona quinoy. Chwilę podsmażamy wszystko razem, mieszając cały czas. Następnie zalewamy gorącym
bulionem, aż quinoa wchłonie cały płyn i zmięknie, doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie resztę grzybów smażymy w całości na klarowanym maśle, delikatnie je solimy. Quinotto wykładamy na talerze, lub miseczki razem z rydzami, na wierzchu układamy kwiaty i rukolę. Smacznego!
Robisz cudowne zdjęcia i z pewnością świetnie gotujesz ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłyśmy tych grzybów :) Ciekawe jak smakują przygotowane według Twojej propozycji :)
OdpowiedzUsuńTo musiała być naprawdę smakowita kompozycja :))
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie :-) z chęcią bym spróbowała :-)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie apetycznie wygląda :) Bardzo chętnie bym skosztowała porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńQuinotto - jak świetnie się nazywa! A wygląda jeszcze lepiej :) Te rydze kuszą tutaj zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńWow, ale piękne danie :) Az szkoda jeść!
OdpowiedzUsuńPycha, szkoda, że nie mam gdzie nazbierać tych pysznych grzybków...
OdpowiedzUsuńJeśli Twoje dania są tak pyszne... jak pięknie są zdjęcia... to oznacza to, że gotujesz nieziemsko :-))
OdpowiedzUsuńjak wspaniale podane:)
OdpowiedzUsuńAle szał! <3
OdpowiedzUsuńRydze w tym roku mnie ominęły. Nie widziałam ich :( Pyszne danie :)
OdpowiedzUsuń