czwartek, 25 lutego 2016

Kolorowa sałatka z quinoą i przepiórczymi jajkami

Ulubione składniki w jednej misce :D czego można chcieć więcej. Zdrowe, smaczne, kolorowe danie poprawiające humor. Mój optymizm powrócił. Oby do wiosny!

Składniki:

pół szklanki ugotowanej białej quinoy
1 mini sałata rzymska
garść szpinaku baby
8 jajek przepiórczych
10 pomidorków koktajlowych
pół smaczliwki
1 mała czerwona cebulka
2 łyżki oleju lnianego
3 łyżki soku z cytryny
czarnuszka
kolorowy pieprz
sól

Wykonanie:

Sałatę i szpinak myjemy i osuszamy. Liście sałaty rwiemy na kawałki i razem ze szpinakiem wrzucamy do miski. Jajka przepiórcze ugotowane na twardo i obrane przecinamy na połówki i dodajemy do sałaty. Dorzucamy quinoę, połówki pomidorów koktajlowych, obraną i pokrojoną w plastry smaczliwkę i posiekaną w plasterki, lub piórka czerwoną cebulę. Sok z cytryny łączymy z olejem lnianym, pieprzem i sola. Powstałym w ten sposób sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy ją czarnuszką i gotowe! :)

 Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl

  Superfood w Twojej kuchni

1 komentarz: