piątek, 6 stycznia 2017

Koktajl quinoa + jabłko + burak

Kupiłam niedawno fantastyczny niepasteryzowany sok z kiszonych buraczków z Doliny Baryczy. Jego kolor tak mnie urzekł, że koniecznie musiałam go użyć jako składnik koktajlu z quinoą, dodałam jeszcze jabłko z ogródka rodziców, odrobinę miodu i wyszło pysznie :) 

Składniki:

4 łyżki ugotowanej białej quinoy
1 małe jabłko 
150 ml soku z kiszonych buraczków
pół łyżeczki miodu lipowego

Wykonanie:

Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do blendera. dodajemy quinoę, miód i sok z buraczków i wszystko dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanki i od razu pijemy :) 

9 komentarzy:

  1. Obłędny kolor i tyle zdrowia że aż trudno uwierzyć. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wypróbuję, proszę o szklaneczkę. :-) Kolor obłędny!

    OdpowiedzUsuń
  3. O burak to moje ulubione warzywo, bo posiada takie antyoksydanty, które są rzadkie w naturze. A jeszcze jak to jest zrobione z buraczków kiszonych to sądzę, że trochę bakterii probiotycznych nam wpadnie a te działają na naszą odporność. Warto spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zaciekawił mnie ten sok. Uwielbiam buraki w każdej formie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie, że się podoba :) Dziękuje za miłe komentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo ciekawy pomysł :D Z chęcią spróbujemy!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszny, a ten kolor hipnotyzuje!

    OdpowiedzUsuń