piątek, 27 lipca 2018

Jogurt z jagodami leśnymi, miodem gryczanym, miętą i ekspandowaną quinoą

Pyszny lekki podwieczorek. Czego chcieć więcej? W dodatku zrobicie go w 3 minuty ;) No to do dzieła! Jedna porcja w sam raz, lub dwie mini :)

Składniki:

2 łyżki ekspandowanej quinoy
1 mały gęsty jogurt naturalny
2 łyżeczki płynnego miodu gryczanego
garść jagód leśnych
kilka listków świeżej mięty

Wykonanie:

Jogurt przekładamy do miseczki, polewamy miodem, posypujemy jagodami i quinoą, dodajemy listki mięty i możemy jeść :)

10 komentarzy:

  1. Chętnie bym się wprosiła na takie pyszności

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszystko co z jagodami :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealna propozycja na gorące letnie dni :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale piękny dobór składników i naczyń :) Super kompozycja wizualna i smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Idealnie! Uwielbiam każdy element tego przepisu - i produkty i czas przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawartość tych miseczek wygląda bardzo apetycznie. I ten piękny granatowy talerzyk <3 Śliczny jest!

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności i tak pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń