Kolejny pożywny koktajl z dodatkiem komosy ryżowej, który przygotowałam ostatnio domownikowi na szybkie śniadanie przed pracą. Wystarczy mieć w lodówce trochę ugotowanej dzień wcześniej quinoy, sezonowe owoce i kefir, a zdrowe i pożywne śniadanie jest gotowe w 3 minuty. Domownik, jako człowiek słodkolubny nie potrafi docenić naturalnego smaku porzeczek (o dziwo nie narzeka, że kiszone ogórki są kwaśne :P) więc specjalnie dla niego porządnie dosłodziłam koktajl miodem.
Składniki:
5 łyżek ugotowanej białej quinoy
200 ml kefiru
pół szklanki obranych porzeczek (czarnych, czerwonych i białych)
2 łyżki miodu
Wykonanie:
Wrzucamy wszystko do blendera i jak ja to mówię "robimy brzyy" ;) Koktajl wychodzi dość gęsty, więc jeśli wolicie bardziej płynne konsystencje można dolać trochę wody. Życzę miłego dnia :)
Jutro do koktajlu dodamy komosę a co! :D
OdpowiedzUsuńRzeczywiście taki koktajl to świetny sposób na pożywne i szybkie śniadanie. Do tego urzekł mnie jego kolor :)
OdpowiedzUsuńKoktajl musiał być pyszny - kolor ma pyszny i konsystencję pewnie też ;)
OdpowiedzUsuń