Ostatnio wpadła mi w ręce mąka z quinoy i postanowiłam ją
przetestować. Od jakiegoś czasu miałam ochotę na wytrawne naleśniki z jakimś
dobrym nadzieniem, a że kupiłam właśnie ładny pęczek jarmużu to szkoda go było
nie wykorzystać przy okazji.
Składniki:
50 gram
mąki z quinoy
50 gram
mąki z pestek dyni
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
2 jajka
szklanka wody
3 łyżki kefiru
3 łyżki poszatkowanych świeżych ziół (bazylia, pietruszka,
koperek)
łyżeczka soli
olej do smażenia
Składniki na farsz:
pęczek jarmużu
6 łyżek ugotowanej czarna quinoy
100 gram
sera feta
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 owoc pieprzu indonezyjskiego
łyżeczka mielonej kozieradki
sól
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz