wtorek, 10 listopada 2015

Bezglutenowe naleśniki "zielono mi" z quinoą



            Ostatnio wpadła mi w ręce mąka z quinoy i postanowiłam ją przetestować. Od jakiegoś czasu miałam ochotę na wytrawne naleśniki z jakimś dobrym nadzieniem, a że kupiłam właśnie ładny pęczek jarmużu to szkoda go było nie wykorzystać przy okazji.

Składniki:

50 gram mąki z quinoy
50 gram mąki z pestek dyni
3 łyżki skrobi ziemniaczanej
2 jajka
szklanka wody
3 łyżki kefiru
3 łyżki poszatkowanych świeżych ziół (bazylia, pietruszka, koperek)
łyżeczka soli
olej do smażenia

Składniki na farsz:

pęczek jarmużu
6 łyżek ugotowanej czarna quinoy
100 gram sera feta
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 owoc pieprzu indonezyjskiego
łyżeczka mielonej kozieradki
sól

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz