sobota, 12 listopada 2016

Quinoa z jajkiem i brązowymi grzybkami shimeji

Taka tam prosta quinoa w sam raz na śniadanie, lub kolację :) Jeśli zmienicie proporcje możecie ją przerobić na jajecznicę z quinoą i grzybkami, wystarczy dać  więcej jajek, a mniej pozostałych składników ;) 

Składniki:

2 szklanki ugotowanej quinoy
garść brązowych grzybków shimeji
2 jajka
1 szalotka
3 łyżki masła
świeże listki tymianku
świeże listki oregano
pieprz 
sól 

Wykonanie:

Szalotkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle razem z grzybami, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajka i quinoę i mieszamy jakbyśmy robili jajecznice, na koniec wrzucamy świeże zioła i gotowe.

1 komentarz:

  1. Jajka + grzyby = połączenie idealne ;) To danie bardzo do mnie przemawia!

    OdpowiedzUsuń