Składniki:
2 szklanki ugotowanej białej quinoy
300 gram
piersi z kurczaka
kawałek pora około 6 cm
jajko
1 łyżka masła
bezglutenowa bułka tarta z quinoą
natka pietruszki - mały pęczek
czosnek niedźwiedzi
majeranek
słodka papryka
pieprz
sól
olej do smażenia
Wykonanie:
Surowego kurczaka i ugotowaną quinoę mielimy w maszynce do
mięsa. Dodajemy jajko, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle por, posiekaną
pietruszkę. Doprawiamy według własnych upodobań czosnkiem niedźwiedzim, majerankiem,
papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy niewielkie kotleciki,
obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi
dodatkami :) u mnie gotowana skorzonera z bułką tartą i sałata z ogórkiem
kiszonym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz