niedziela, 17 stycznia 2016

Quinoa zapiekana z szynką szwarcwaldzką i brukselką


Eh ;) takie tam drugie śniadanie zrobione z tego co znalazłam w lodówce. Smaczne i proste.

Składniki:

1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy
70 gram bezglutenowej szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
około 15 brukselek
3 łyżki siekanego szczypiorku
łyżka klarowanego masła
pierz
sól

Wykonanie:

Brukselki przekrawamy na pół i podgotowujemy na parze około 15 minut. Szynkę szwarcwaldzką kroimy w kosteczkę mieszamy z quinoą, szczypiorkiem i masłem, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego na wierzchu układamy połówki brukselki. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut, aż brukselka się zrumieni. Następnie wyjmujemy i zjadamy ze smakiem ;) to by było na tyle.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz