Eh ;) takie tam drugie śniadanie zrobione z tego co
znalazłam w lodówce. Smaczne i proste.
Składniki:
1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy
70 gram
bezglutenowej szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
około 15 brukselek
3 łyżki siekanego szczypiorku
łyżka klarowanego masła
pierz
sól
Wykonanie:
Brukselki przekrawamy na pół i podgotowujemy na parze około
15 minut. Szynkę szwarcwaldzką kroimy w kosteczkę mieszamy z quinoą,
szczypiorkiem i masłem, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia
żaroodpornego na wierzchu układamy połówki brukselki. Pieczemy w 180 stopniach
około 20 minut, aż brukselka się zrumieni. Następnie wyjmujemy i zjadamy ze
smakiem ;) to by było na tyle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz