Dziś kolejna wersja pysznego śniadania z quinoą na ciepło,
która w dodatku przywróci do życia wasze jelita.
Składniki:
6 łyżek ugotowanej quinoy
4 łyżki bezglutenowych płatków owsianych
2 łyżeczki nasion chia
1 łyżeczka mielonego lnu
1 owoc persymony (inne nazwy to kaki, hurma, sharon)
kilka kawałków suszonej papai
8-10 migdałów
łyżka miodu
Wykonanie:
Persymonę obieramy i kroimy w kostkę, lub wykrawamy z niej kulki. Quinoę,
płatki, chia i len wrzucamy do rondelka, zalewamy niewielką ilością wrzątku i
podgrzewamy chwilę. Mieszamy z miodem, przekładamy do miseczki dodajemy owoce i
migdały i gotowe.
Wygląda genialnie, jeszcze nie próbowałam persymony :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńWszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!