Taki prosty i szybki obiad zrobiłam niedawno :) Raz dwa zniknął, więc chyba był smaczny, w każdym razie polecam.
Składniki:
3 szklanki ugotowanej białej quinoy
400 gram brukselki
7-8 plastrów wędzonego boczku
1 ząbek czosnku
świeży tymianek
czarny pieprz
sól
Wykonanie:
Brukselkę gotujemy na parze, a boczek kroimy w paski i wrzucamy na gorącą patelnię. Podsmażamy go na własnym tłuszczu z obu stron, na koniec dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i wyłączamy. Dodajemy gorącą brukselkę, doprawiam tymiankiem, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli i podajemy z gorącą quinoą. Prawda, że proste?
smakowicie:)
OdpowiedzUsuńdzięki
UsuńUna receta muy buena. Me gusta la quinua, pero la uso poco. Un saludo.
OdpowiedzUsuńgracias :)
UsuńPyszne danie - takie lubię i to bardzo .:-)
OdpowiedzUsuńfajnie, że się podoba
UsuńSame pyszne rzeczy
OdpowiedzUsuń:)
UsuńUwielbiam brukselke wiec takie danie jak najbardziej na tak
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam :)
Usuń