wtorek, 13 października 2015

Sałatka ratunkowa z quinoą, groszkiem i tuńczykiem



Mało jest równie szybkich przepisów na smaczną sałatkę. W sam raz na wizytę niezapowiedzianych gości :)

Składniki:

1 i 1/2 szklanki ugotowanej quinoy
puszka groszku
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 ogórki konserwowe
natka pietruszki
łyżka musztardy bezglutonowej
4 łyżki majonezu bezglutenowego
pieprz
sól


Wykonanie:

Tuńczyka i groszek odsączamy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.  

2 komentarze:

  1. To ta, którą przyniosłaś na tą długą kolację! :D Parę osób o przepis się pytało :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta sama we własnej osobie, możesz śmiało rozsyłać zainteresowanym :) Cieszę się, że gościom smakował ten skromny dodatek do tak wystawnej kolacji :)

    OdpowiedzUsuń